Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2016

mkie_small

Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό Δελτίο

Φεβρουάριος 2016

Το ΜΚΙΕ τον Φεβρουάριο δέχτηκε 972 επισκέψεις ασθενών. Το οδοντιατρείο μας δέχτηκε  56 ασθενείς. Ψυχολόγοι παρείχαν θεραπεία  σε  76 ασθενείς ενώ ψυχίατροι δέχτηκαν 30 επισκέψεις. Αρκετούς άλλους βοηθήσαμε να απευθυνθούν στο ΠΕΔΥ και νοσοκομεία.
Με εργαστηριακές εξετάσεις από τα συνεργαζόμενα με το ΜΚΙΕ εργαστήρια καταφέραμε να εξυπηρετηθούν για:

 • αιματολογικες / βιοχημικές εξετάσεις 53 ασθενείς
 • απεικονιστικό έλεγχο 21 ασθενείς
 • ειδικές καρδιολογικές εξετάσεις3 ασθενείς
Δεχθήκαμε δωρεές σε φάρμακα και υλικά από:

 • 311 πολίτες
 • 23 φορείς
Στηρίξαμε στη βάση της αλληλεγγύης με  φάρμακα και υλικά :

 • 27 φορείς
 • 10 Νοσοκομεία
Μας επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι που εκπροσωπούσαν   ανάμεσα σε άλλα τον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, την τηλεοπτική εκπομπή ‘ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’ που προβάλεται στο MEGA, το περιοδικό Unfollow καθώς και ανεξάρτητη δημοσιογράφος από τη Βιέννη.
Ακούστε την εκπομπή «Η Αλληλεγγύη στον Αέρα» του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείο Ελληνικού που ξεκίνησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ) κάθε Σάββατο στις 15:00 – 15:30, σε πανελλήνια εμβέλεια στις συχνότητες 91,6 και 105,8 στα FM.
Μπορείτε να ακούσετε τις ηχογραφημένες εκπομπές πηγαίνοντας στο http://www.mkiellinikou.org/blog/2015/11/05/radiofono/
Άλλες δραστηριότητες-συμμετοχές:

 • Και κατά τον Φεβρουάριο  όπως τους προηγούμενους μήνες γιατροί και άλλοι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού   συνέχισαν να βοηθούν στην  υποδοχή και κάλυψη των αναγκών των προσφύγων στο Ελληνικό τόσο στο γήπεδο Χόκει όσο και στο νέο χώρο που δημιουργήθηκε στις αφίξεις του παλιού αεροδρομίου.  Στηρίξαμε και στηρίζουμε τα ιατρεία με φάρμακα και υλικά. Εθελοντές του ΜΚΙΕ βοήθησαν στη διανομή φαγητού, διανομή και τακτοποίηση ρούχων,  στην καθαριότητα καθώς και προσκομίζοντας είδη πρώτης ανάγκης όπως ρούχα, τρόφιμα, υλικά υγιεινής και καθαρισμού. Επίσης, δραστηριοποιηθήκαμε άμεσα για τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, όπου γιατροί μας έτρεξαν να συνδράμουν και ανταποκρινόμαστε με αμεσότητα σε κάλυψη φαρμακευτικών αναγκών διαρκώς. Στον Πειραιά οργανώσαμε και μια γιορτή για τα παιδιά με κλόουν κλπ. Με την ζεστή και ανθρώπινη συμπεριφορά τους ιδιαίτερα προς τα παιδιά οι εθελοντές του ΜΚΙΕ ‘κέρδισαν’ τους πρόσφυγες   κάτι που δημιούργησε πολύ φιλική διάθεση.
 • Θεατρική ομάδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού παρουσίασε την παιδική παράσταση με τίτλο «Η μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν» του Γ. Βήχα. Δόθηκαν δυο παραστάσεις, στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μεγαρέων υπό την φιλοξενία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Μεγάρων και στο ΑΚΤ-ΕΙΝ (Κορωπί Αττικής), υπό την φιλοξενία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης.
 • H ομάδα Συνεργασίας και Αλληλεγγύης Ανέργων Ασθενών και Εθελοντών του ΜΚΙΕ συναντήθηκε τον Φεβρουάριο, για άλλη μια φορά, έγινε ενημέρωση για για το πώς λειτουργεί η Τράπεζα Χρόνου και για τα νέα πεντάμηνα προγράμματα εργασίας από ΟΑΕΔ Το ερώτημα που επεξεργάστηκε η Oμάδα αφορούσε: » ποιο ιδιαίτερο στοιχείο/ποιότητα του εαυτού μας έχει την δύναμη να μας στηρίζει στο να ξεπερνάμε δύσκολες και αρνητικές καταστάσεις στην ζωή». Η Ομάδα έχει τώρα 55 μέλη με διάφορες ειδικότητες, που συμμετέχουν στην Τράπεζα Χρόνου.
 • Το Φεβρουάριο το Μητροπολιτκό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) παρέλαβε δύο βραβεία από τον σύλλογο ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ και απο τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Αργυρούπολης.
 • Από τα τέλη Ιανουαρίου η Ομάδα Bazaar ξεκίνησε την προετοιμασία για  το Πασχαλινό Bazaar  που μαζί με την Παιδική Γιορτή θα γίνουν στις 10 Απριλίου στο γνωστό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου. Παράλληλα οι Φίλοι και οι Εθελοντές που συμμετέχουν στα εργαστήρια της Παιδικής Γιορτής οργανώνουν τις δράσεις τους. Ωστόσο υπάρχει πάντοτε η ανάγκη να ενισχύσουν με κάθε τρόπο όλες και όλοι την προσπάθεια που καταβάλλεται από την οργανωτική Ομάδα και είναι χρήσιμο να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι από τη σελίδα στο fb «Οι Φίλοι του ΜΚΙΕ»  για τις ανάγκες που δημιουργούνται και για το πώς μπορούν να βοηθήσουν να πετύχει το «Πασχαλινό Bazaar 2016».

Το Μητροπολιτκό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) αποτελεί εθελοντική δομή που παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους πολίτες.

“Και όσο η λιτότητα και η βαρβαρότητα συνεχίζονται, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνίζομαστε…”

Ομάδα επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

http://www.mkiellinikou.org

Top