Οδηγίες για τους ασθενείς του ΜΚΙΕ

Τηλέφωνο Γραμματείας για πληροφορίες και ραντεβού: 210-9631-950

Ωράριο λειτουργίας:
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΕΜΠΤΗ 10:00 – 20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 – 19:00 και ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 – 14:00

Φάρμακα δίδονται:
ΔΕΥΤΕΡΑ 17:00 – 19:30
ΤΡΙΤΗ 14:30 – 16:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 17:00 – 19:30

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού δημιουργήθηκε από εθελοντές Ιατρούς και εθελοντές πολίτες, με την βοήθεια και συνεργασία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και είναι μια καθαρά εθελοντική δομή. Κανείς από τους εθελοντές δεν αμείβεται.

Το ιατρείο παρέχει πρωτοβάθμια Ιατρική Περίθαλψη σε
Ανασφάλιστoυς ή Άνεργους ή Άπορους με επίδειξη των εξής εγγράφων:
I. Βιβλιάριο Υγείας προσωπικό ή οικογενειακό με ένδειξη λήξης ή
II. Κάρτα ανεργίας ή
III. Βιβλιάριο απορίας

Καθώς και δωρεάν φάρμακα, αν έχουν συνταγογραφηθεί από Ιατρό του ΜΚΙΕ (ή εξωτερικό γιατρό) και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα τους, αφού όλα τα φάρμακα είναι από ΔΩΡΕΕΣ πολιτών.

Για ραντεβού του οδοντιατρείου θα πρέπει να καλείτε στο 210-9610-353 μόνο τα πρωινά ΔΕΥΤΕΡΑ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-14:00

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Α. Παρακαλούμε να τηρείτε ησυχία μέσα στο χώρο του Ιατρείου, όπως θα τηρούσατε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο υγείας.

Β. Σε περίπτωση που θα λείψετε από προγραμματισμένο ραντεβού σας, καλέστε το Ιατρείο στο τηλ. 210-9631-950 προκειμένου να το ακυρώσετε. Πιθανότατα άλλοι συνάνθρωποι μας περιμένουν για ραντεβού μεγάλο χρονικό διάστημα και εάν δεν ακυρώσετε το ραντεβού σας, καταλαμβάνετε τη θέση άδικα. Ασθενείς που αποδεδειγμένα και επανειλημμένα δεν έχουν ενημερώσει έγκαιρα για μη προσέλευση στο ραντεβού τους θα ενημερώνονται ότι δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετούνται πλέον.

Γ. Μπορείτε να προσέρχεστε για φάρμακα τις ώρες και μέρες που έχουν γνωστοποιηθεί (λόγω παρουσίας φαρμακοποιού) ή σε ώρες που βρίσκεται στο Ιατρείο γιατρός της ειδικότητας που σας παρακολουθεί. Αποφύγετε να έρχεστε σε ώρες και μέρες εκτός των παραπάνω γιατί δεν θα εξυπηρετηθείτε.
Οι εθελοντές της Γραμματείας/εθελοντές φαρμακείου ΔΕΝ έχουν το δικαίωμα να δίνουν φάρμακα. Μόνο οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί έχουν δικαίωμα να δίνουν φάρμακα.

Δ. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας μόνιμα τα δικαιολογητικά αλλά και την ταυτότητα σας για την περίπτωση που χρειασθεί επανέλεγχος.

Ε. Ορισμένα διαγνωστικά κέντρα παρέχουν μικρό αριθμό δωρεάν εξετάσεων ανά μήνα για ασθενείς του ΜΚΙΕ. Οι ασθενείς πηγαίνουν για εξετάσεις σε αυτά τα διαγνωστικά κέντρα την ημέρα και ώρα που τους έχει γνωστοποιηθεί από ομάδα του Ιατρείου, έχοντας απαραιτήτως μαζί τους παραπεμπτικό υπογεγραμμένο από Ιατρό του Μ.Κ.Ι.Ε. και την ταυτότητά τους.

Παρακαλούμε να προσέρχεσθε οπωσδήποτε σε αυτά τα ραντεβού και να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθεσία και ημερομηνία των εξετάσεων που σας δίνουν οι εθελοντές του Μ.Κ.Ι.Ε. τηλεφωνικά. Είναι εξετάσεις με πολύ μεγάλη ζήτηση και σε περίπτωση που χάσετε τη σειρά σας θα καθυστερήσει πολύ η επόμενη ευκαιρία εξέτασης. Αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να πάτε στο ραντεβού παρακαλούμε όπως ενημερώσετε άμεσα!

Βοηθήστε μας ακολουθώντας τις παραπάνω απλές οδηγίες, έτσι ώστε η εξυπηρέτηση σας να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο απρόσκοπτη.

Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σας στις δύσκολες στιγμές που περνά η κοινωνία μας. 230 εθελοντές αυτή την στιγμή δουλεύουν ακατάπαυστα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες που απολαμβάνετε και το μόνο που ζητάμε από εσάς είναι κατανόηση για τυχόν προβλήματα και να μας βοηθήσετε να απαιτήσουμε από το κράτος να παρέχει τις υπηρεσίες που έχετε ανάγκη. Παλεύουμε το δημόσιο σύστημα υγείας να ανοίξει για όλους τους πολίτες, χωρίς καμία διάκριση. Για να το πετύχουμε όμως χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια!

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόησή σας.

Top