Νέα από το Καραβάνι Αλληλεγγύης στην Ιταλία

Το Καραβάνι Αλληλεγγύης έφτασε στον προορισμό του, την Padova, μετά από 28 μέρες ταξιδιού σε 15 διαφορετικές πόλεις τις Ιταλίας.  Περισσότερες πληροφορίες για το ποιες πόλεις πήγε το καραβάνι μπορείτε να διαβάσετε στο πρώτο μας δελτίο τύπου εδώ.

Ήταν πραγματικά πάρα πολύ συγκινητικό να βλέπουμε του Ιταλούς φίλους μας να οργανώνουν ένα καραβάνι αλληλεγγύης για το ιατρείο μας και τους ασθενείς του.  Ουσιαστικά το καραβάνι αλληλεγγύης έγινε για όλους τους πολίτες της χώρας μας που μαστίζονται από την κρίση.

Μας δόθηκε η δυνατότητα επανειλημμένα να μιλήσουμε ζωντανά, μέσω SKYPE, με διαφορετικές συνελεύσεις που διοργανώθηκαν σε αρκετές από τις πόλεις που πήγε το καραβάνι, σε τρεις από τις οποίες εκπροσωπηθήκαμε από την κα. Ιωάννα Λυμπεροπούλου, εθελόντρια της ομάδας επικοινωνίας μας.  Το ενδιαφέρον των αλληλέγγυων Ιταλών φίλων μας ήταν πραγματικά έκδηλο και οι επανειλημμένες ερωτήσεις τους για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στην χώρα μας έδειξε ξεκάθαρα την αγωνία για τα όσα συμβαίνουν.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Σόνια Μητραλιά, από την ομάδα «Γυναίκες για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα» που μας έφερε σε επαφή με την Ιταλική Οργάνωση «Donne nella crisi» (Γυναίκες της Κρίσης) και μας βοήθησε με τις επαφές μαζί τους αλλά και με την ιδέα του καραβανιού. 

Παραθέτουμε παρακάτω όσο πιο περιληπτικά μπορούμε τα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της παραμονής της εθελόντριας μας στην Ιταλία.

 +++
 
Την  Τρίτη 12/11 το καραβάνι έφτασε στο Λιβόρνο. Μετά την υποδοχή του καραβανιού έξω από το Νοσοκομείο Spendali Rivniti, η εκπρόσωπος του ΜΚΙΕ (Ιωάννα Λυμπεροπούλου) και η εκπρόσωπος της οργάνωσης Donne nella Crisi (Rosa Calderazzi), συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Διεθνούς Συνεργασίας σε θέματα Υγείας του Νοσοκομείου και συζήτησαν τις προοπτικές αλληλοϋποστήριξης και ενίσχυσης της αλληλεγγύης απέναντι στους άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς του ΜΚΙΕ.

Το απόγευμα ακολούθησε ανοιχτή συνέλευση με πλήθος πολιτών στο Teatrofficina Refugio, όπου η Ιωάννα Λυμπεροπούλου παρουσίασε το Ιατρείο καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα. Μετά τη συζήτηση και την ανταλλαγή εμπειριών, ακολούθησε δείπνο συντροφικής κουζίνας.

 

 Άφιξη του Καραβανιού στο Λιβόρνο, έξω από το νοσοκομείο Spendali Rivniti
Διανομή φυλλαδίων έξω από το Νοσοκομείο Spendali Rivniti για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη συνέλευση, το Ιατρείο αλλά και την κατάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα

Η συνέλευση στο Teatrofficina Refuggio, Λιβόρνο

Την Τετάρτη 14/11, το καραβάνι έφτασε στη Μάντοβα.  Η Rosa Calderazzi (εκπρόσωπος της οργάνωσης Donne nella Crisi, που διοργάνωσε το καραβάνι) μίλησε στην ανοιχτή συνέλευση.  Έγινε παρέμβαση του ΜΚΙΕ μέσω ζωντανής σύνδεσης από το SKYPE, και παρουσίαση του ιατρείου. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση.

Την Πέμπτη 15/11, έγινε υποδοχή του καραβανιού στο Τορίνο, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση στην πλατεία Piazza Madama. Έγινε παρουσίαση του ΜΚΙΕ από την Ιωάννα Λυμπεροπούλου (εκπρόσωπο του Ιατρείου) και στη συνέχεια έγιναν παρεμβάσεις από παρευρισκόμενους, σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ιταλία στον χώρο της Υγείας. Ακολούθησε διάλογος και συντροφική κουζίνα.

“Per Helleniko… in Solidarieta alla Grecia” το σύνθημα των αλληλέγγυων Ιταλών φίλων μας

Οι διοργανώτριες των εκδηλώσεων στο Τορίνο

Piazza Madama

0 σχόλια στα “Νέα από το Καραβάνι Αλληλεγγύης στην Ιταλία
1 Pings/Trackbacks για "Νέα από το Καραβάνι Αλληλεγγύης στην Ιταλία"
  1. […] Τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του περασμένου έτους οργανώθηκε ένα καραβάνι αλληλεγγύης στην Ιταλία, από την οργάνωση «Donne nella Crisi» (Γυναίκες  στην Κρίση), μαζί με άλλες Ιταλικές αλληλέγγυες συλλογικότητες, με σκοπό την ενημέρωση των Ιταλών πολιτών σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως διαμορφώθηκε στον τομέα της Δημόσιας Υγείας στον Ελλαδικό χώρο.  Το καραβάνι διέσχισε σχεδόν όλη την Ιταλία περνώντας από 15 συνολικά πόλεις,  και διοργάνωσε ποικίλες εκδηλώσεις, όπως συζητήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, προβολή βίντεο,  κάνοντας ευρέως γνωστές τις δραστηριότητες  του ΜΚΙΕ. Παράλληλα έγινε παρουσίαση του Iατρείου από εκπρόσωπό μας και ενημέρωση των πολιτών με φυλλάδια και άλλο ενημερωτικό υλικό, έξω από νοσοκομεία αλλά και σε πλατείες,  με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι  Ιταλοί  πολίτες και να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης στην υγεία του μέσου πολίτη στη χώρα μας. Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες του Καραβανιού έχουν καταγραφεί λεπτομερώς στη ανάρτηση μας εδώ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*