«Τολμήστε για τη Δημοκρατία», το πιο σύντομο ανέκδοτο

 

logokrisia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Τολμήστε για τη Δημοκρατία», το πιο σύντομο ανέκδοτο

«Τολμήστε για τη Δημοκρατία», το πιο σύντομο ανέκδοτο  θα έλεγε κάποιος, εάν δεν είναι από τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα μιας τραγωδίας που βιώνουμε στην χώρα μας εδώ και 4 χρόνια,  και η οποία  δείχνει το τραγικό έλλειμμα δημοκρατίας στην χώρα που την γέννησε αλλά και στην Ευρώπη που «προσπαθεί» να την προστατέψει.  Σας μπερδεύουμε, το ξέρουμε!

Ας εξηγήσουμε λοιπόν.

Στις 09/01 δεχόμαστε ένα μήνυμα από το Γαλλικό περιοδικό Le Nouvel Observateur όπου με λίγα λόγια  μας καλεί να πάρουμε μέρος στο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Τολμήστε για τη Δημοκρατία» στο Μέγαρο Μουσικής στις 6-7 Φεβρουαρίου.  Πιο συγκεκριμένα κάλεσαν τον γιατρό μας Γιώργο Βήχα να πάρει μέρος και ανέφεραν στο μήνυμα τους  ότι «η άποψή μας για το Ελληνικό σύστημα υγείας θα παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τη συζήτηση».

Εμείς αποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά αυτή την πρόσκληση, αφού θα είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε τα στοιχεία μας αλλά και αυτό που βιώνουμε καθημερινά στο ιατρείο και τα οποία προκύπτουν από τις εγκληματικές πολιτικές που εφαρμόζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας, μπροστά τους κύριους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση που δεν είναι άλλοι από την Ελληνική κυβέρνηση και τους αξιωματούχους της Ε.Ε. και της Τρόικα.

Η εφημερίδα Καθημερινή από τις 21/01 είχε ανακοινώσει ότι θα παίρναμε μέρος στο συνέδριο (διαβάστε το άρθρο εδώ http://www.kathimerini.gr/552995/article/epikairothta/politikh/h-synanthsh-ths-a8hnas-tolmhste-gia-th-dhmokratia ) και το Γαλλικό περιοδικό μας είχε στείλει και την αντίστοιχη Γαλλική αφίσα όπου αναφέρεται και εκεί ξεκάθαρα το όνομα του εκπροσώπου μας.

Annonce

Χθες, Τρίτη 28/01, μας έστειλε το Γαλλικό περιοδικό ένα πολύ σύντομο μήνυμα και μας ανακοίνωσε ότι λυπούνται πάρα πολύ αλλά ο εκπρόσωπός μας δεν θα μπορούσε να πάρει μέρος στην συζήτηση που θα γίνει στο πάνελ γιατί η «ατζέντα» άλλαξε και μειώθηκαν τα πάνελ.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνέβη (ο καθένας βεβαίως μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του), αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως με αυτόν τον αποκλεισμό δεν θα ακουστούν οι αλήθειες που πρέπει να ακουστούν για τις δολοφονίες ανασφάλιστων πολιτών λόγω των μνημονιακών πολιτικών που ασκούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και, σχεδόν, 4 χρόνια.

Αυτή τη «δημοκρατία» εμείς τους την χαρίζουμε και απλά τους λέμε ότι δεν την θέλουμε.  Ο Ελληνικός λαός στενάζει κάτω από τις σκληρές πολιτικές που εφαρμόζουν οι «δημοκράτες» κυβερνώντες μας αλλά και όσοι Ευρωπαίοι πολιτικοί συναλλάσσονται μαζί τους.  Εμείς αυτά που θέλαμε να πούμε θα βρούμε διαφορετικό τρόπο να γίνουν γνωστά και να είναι σίγουροι ότι όσους αποκλεισμούς, υπόγειες «πιέσεις» και λάσπη να ρίξουν εμείς τον αγώνα μας θα τον εντείνουμε.  3,000,000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας αναμένουν λύσεις και όχι επικοινωνιακά παιχνίδια τύπου «17,700,000 ευρώ θα δοθούν για τους ανασφάλιστους που τα έχουν ανάγκη».

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-20:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

2 σχόλια στα “«Τολμήστε για τη Δημοκρατία», το πιο σύντομο ανέκδοτο
 1. Ο/Η Χάρης Βαρουχάκης λέει:

  Λυπάμαι να διαπιστώνω τον αντιδημοκρατικό κατήφορο , στον οποίο οδηγείται, με τη σημερινή της Διεύθνση, μια ιστορική εφημερίδα. Είχα την ευκαιρία να το αντιληφθώ και σε άλλη περίπτωση πρόσφατα. ΄Οταν η κακεντρεχής όχεντρα που επικυριαρχεί στη δεύτερη σελίδα της τάβαλε με τους ψυχικά πάσχοντες. Τους διαπόμπευσε χωρίς έλεος , θέλησε να αναβιώσει το μύθο της επικινδυνότητας και έμμεσα αλλά καθαρά συνέστησε τον αποκλεισμό τους πάλι στα Άσυλα και στην εκεί ηθική και βιολογική τους εξουδετέρωση. Διαμαρτυρήθηκα ,παρακάλεσα τον συντάκτη του δημοσιεύματος να αναλογιστεί το κακό που έκανε σε αδύναμους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους και να επανορθώσει, κατέφυγα στη Διεύθυνση. Αντιμετωπίστηκα με περιφρόνηση. ΄Ετσι νοούν αυτοί τη Δημοκρατία . Και γι’ αυτήν μας καλούν να τολμήσουμε. Για μια Δημοκρατία που αφορά μόνο μια ιθύνουσα ομάδα ανθρώπων που την αποτελούν οι έξυπνοι ( αλλά και οι εξυπνάκιδες) , οι διαβασμένοι( αλλά και οι χωρίς αληθινή παιδεία ), οι πλούσιοι (αλλά και οι πλουτίσαντες κλέβοντας),τα αστικά τζάκια ( αλλά και οι νεόπλουτοι κάτοικοι των βορείων προαστείων) , οι πολιτικοί ( αλλά και οι πολιτικάντηδες), οι σε κάθε ευκαιρία επικαλούμενοι τους νόμους ( αλλά και οι ποιο ίσοι ενώπιον τους και οι παραβλέποντες χωρίς δισταγμούς κατά τα συμφέροντά τους το δίκαιο) και όλοι αυτοί που διαπλέκονται επιτηδείως με όσους μπορούν να δώσουν και να πάρουν.
  Όλοι οι άλλοι δεν έχουν θέση άλλή παρά μόνο της υποτέλειας και της συμμόρφωσης στις εντολές.
  Ας αντισταθούν όσοι μπορούν ακόμη να αντιστέκονται. Η αλήθεια και η αληθινή Δημοκρατία θα βρουν το δρόμο τους και θα περάσουν
  Χάρης Βαρουχάκης
  Πρώην Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

 2. Ο/Η mkiellinikou λέει:

  Επειδή κυκλοφορεί αυτό το κείμενο που μας κατακρίνει που σκοπεύαμε να πάρουμε μέρος στην εκδήλωση «Τολμήστε για τη Δημοκρατία» εμείς απλά παραθέτουμε το δελτίο τύπου μας που βγάλαμε στις 29/01, και που προφανώς ο κύριος που μας κατακρίνει δεν το έχει διαβάσει http://www.mkiellinikou.org/2014/01/29/%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD/ και παράλληλα τονίζουμε ότι:

  – Στην εκδήλωση θα παίρναμε μέρος για να καταγγείλουμε με ΣΤΟΙΧΕΙΑ τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση μας στον τομέα της δημόσιας υγείας βάσει των υποδείξεων της Τρόικα και επειδή το γνώριζαν αυτό «κάποιοι», αποφάσισαν να μας κόψουν, και το πέτυχαν.

  – Θεωρούμε καθήκον μας όπου καθόμαστε και όπου στεκόμαστε να ενημερώνουμε κάθε θεσμικό όργανο, πολιτικό, πολίτη και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο για τα όσα βιώνουμε με τους ανασφάλιστους πολίτες που δεχόμαστε στο ιατρείο μας.

  – Η λάσπη, ο πόλεμος και οι επιθέσεις που έχει δεχτεί το ιατρείο μας στα 2 χρόνια ύπαρξης του, θεωρούμε ότι αποτελούν εχέγγυο για το ήθος μας αλλά και για τους λόγους που παλεύουμε να ανατρέψουμε – με τις λίγες μας δυνάμεις – τις παραπάνω πολιτικές που σας περιγράψαμε και δεν γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να μας ζητάνε διάφοροι να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

4 Pings/Trackbacks για "«Τολμήστε για τη Δημοκρατία», το πιο σύντομο ανέκδοτο"
 1. […] τις 29/01 έχουμε δημοσιεύσει αυτό εδώ το δελτίο τύπου http://www.mkiellinikou.org/2014/01/29/%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9… όπου αναφερόμαστε στον περίεργο αποκλεισμό μας από […]

 2. […] Γεώργιος Βήχας: Καρδιολόγος, µέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Εδώ έχουμε μια μεγάλη έκπληξη. Τι δουλειά έχει ένας γιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού στη φωλιά των λύκων; Ίδωμεν εν καιρώ! […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*