Έκτακτη Έκκληση

sos

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:

H έκκληση μας για βοήθεια από Παθολόγους και Φαρμακοποιούς δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οπότε ανανεώνουμε την έκκληση μας και σας ζητάμε να την κοινοποιήσετε σε φίλους και γνωστούς.

Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

Δυστυχώς ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών που προσέρχονται το τελευταίο διάστημα στο ιατρείο μας έχει αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα να έχουμε κατακλυστεί από πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας.  Κάνουμε δραματική έκκληση σε φαρμακοποιούς και παθολόγους να μας βοηθήσουν άμεσα διότι ήδη δυσκολευόμαστε πολύ να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των ασθενών μας.  Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε αρκετές ειδικότητες είμαστε αναγκασμένοι να κλείνουμε ραντεβού στους ασθενείς μας μετά από 3 και 4 μήνες, παράλληλα τις μέρες που δίνουμε φάρμακα το ιατρείο κοντεύει να γίνει απροσπέλαστο.  Η πλήρης καταρρεύση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναγκάζει τους πολίτες να στραφούν στις εθελοντικές δομές παροχής πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, που ήδη και αυτές βρίσκονται εδώ και καιρό στα όρια τους.  Χωρίς την βοήθεια των πολιτών-γιατρών-φαρμακοποιών σύντομα θα καταρρεύσουν και αυτές.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 27 μήνες,  έχει δεχτεί 22,000 ιατρικές επισκέψεις από πολίτες, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 250 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο μας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9631950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ
(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΚΕΥΗ 10:00-20:00)
(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

email mkiellinikou@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες για το ΜΚΙΕ μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας www.mkiellinikou.org

Ημερομηνία έκκλησης 27/03/2014

7 σχόλια στα “Έκτακτη Έκκληση
 1. Ο/Η ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ λέει:

  Κύριοι, καλημέρα σας
  Είμαι πολίτης, δεν έχω ιατρική ιδιότητα, διαμένω στον Άλιμο και θα ήθελα να βοηθήσω.
  Πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω κάποιες ποσότητες φαρμάκων, ανάλογα με τις οικονομικές μου αντοχές.
  Παρακαλώ, ενημερώστε με αν θέλετε, ποια φάρμακα είναι τα περισσότερο αναγκαία ώστε να φροντίσω να συμβάλω κι εγώ
  Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • Ο/Η mkiellinikou λέει:

   καλημέρα σας, σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική σας πρόθεση να μας βοηθήσετε. Σύντομα θα έρθει σε επαφή μαζί σας η αρμόδια εθελόντρια μας.

 2. Ο/Η Ρανη Κόρκα λέει:

  Δεν έχω ιατρική ιδιότητα, αλλά θα ήθελα να προσφέρω φάρμακα. Δεν βλέπω όμως την λίστα των φαρμάκων που χρειάζεσθαι. Σας παρακαλώ ενημερώστε με πια φάρμακα είναι περισσότερο απαραίτητα.

  Σας ευχαριστώ πολύ.

  • Ο/Η mkiellinikou λέει:

   καλημέρα σας, σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική σας πρόθεση να μας βοηθήσετε. Σύντομα θα έρθει σε επαφή μαζί σας η αρμόδια εθελόντρια μας.

 3. Ο/Η Μαρι λέει:

  θα ήθελα να με ενημερώσετε ποιά φάρμακα χρειάζεστε περισσότερο. Σας ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*