Κοινωνικές Δομές Αλληλεγγύης και Δημοτικές Αρχές

Colorful solidarity hands tree

Κοινωνικές Δομές Αλληλεγγύης και Δημοτικές Αρχές

Η πολύχρονη κρίση ανέδειξε μια βασική παθογένεια της Ελληνικής  Κοινωνίας.  Αυτή είναι η λειτουργία της τοπικής και εθνικής διοίκησης ερήμην των πολιτών τους.

Η ανάγκη αντιμετώπισης των τραγικών συνεπειών της κρίσης άμεσα, οδήγησε κάποιους ανθρώπους στη δημιουργία Δομών Αλληλεγγύης στη βάση του εθελοντισμού.  Με τις Δομές αυτές προσφέρουν βοήθεια στους »τραυματίες» του μονόπλευρου αυτού πολέμου, που έχουν κηρύξει οι λίγοι προνομιούχοι στην τεράστια πλειοψηφία του πληθυσμού.

Οι Δομές αυτές, όπως και το ΜΚΙΕ, στηρίζονται σε ανθρώπους με κοινωνική ευαισθησία, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή, και παράλληλα  οι ίδιοι μετατρέπονται σιγά-σιγά σε πολίτες ενεργούς.  Σε πολίτες που λειτουργούν ισότιμα, υπεύθυνα, χωρίς ιδιοτέλεια, με μοναδική ανταμοιβή να δούν τους πάσχοντες να στέκονται στα πόδια τους και να γίνονται και αυτοί συμμέτοχοι σε μία κοινωνία των πολιτών, σε μια κοινωνία αλληλέγγυας συνεργασίας.

Εκείνο που περιμένουν οι Δομές αυτές από τις Δημοτικές Αρχές (που δεν λειτουργούν στη λογική »Οι εκλεκτοί αποφασίζουν πριν από σας για σας»), είναι η παροχή χώρων και η κάλυψη των πάγιων εξόδων λειτουργίας τους, σαν κάτι το αυτονόητο.  Σαν συμβολή των Δημοτικών Αρχών στη συμμετοχή όλων στα κοινά.   Σαν συμβολή στο να δημιουργηθεί ένας τοπικός συνεκτικός κοινωνικός ιστός, που διαρκώς θα δικτυώνεται τόσο τοπικά όσο και με άλλους Δήμους.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*