Ένα 15χρονο κορίτσι έχει ανάγκη από βοήθεια

 

sos3η Ενημέρωση (28/07/2014): To μηχάνημα τελικά βρέθηκε!  Διαβάστε περισσότερα εδώ http://www.mkiellinikou.org/2014/07/28/bipap/

2η Ενημέρωση (23/07/2014): Έχουμε κατακλυστεί από μηνύματα και τηλεφωνήματα από πολίτες, ακόμα και από το εξωτερικό (!), που θέλουν να βοηθήσουν την 15χρονη φίλη μας που έχει ανάγκη την συσκευή BiPAP ST. Πολίτες καλούν για να ενημερωθούν πως μπορούν να βοηθήσουν είτε χρηματικά, είτε με μηχανήματα που έχουν στην κατοχή τους και προσπαθούμε να διακριβώσουμε εάν είναι το ακριβές μοντέλο που έχει ανάγκη η ασθενής, είτε για να μας βοηθήσουν ενημερώνοντας μας για διαδικασίες που δεν γνωρίζουμε μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου που νοσηλεύεται και που ίσως βοηθήσουν να αποκτήσει το μηχάνημα μέσω του ΕΣΥ. Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που διερευνούμε αυτή τη στιγμή όλες της τις πτυχές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μικρή μας φίλη θα λάβει το απαραίτητο, για τη ζωή της, μηχάνημα πολύ σύντομα, χάρη στη συγκινητική υπερπροσπάθεια όλων σας! Για άλλη μια φορά η κοινωνία μας αποδεικνύει έμπρακτα ότι τα αντανακλαστικά της λειτουργούν στο ακέραιο και προσπαθεί να προστατέψει μια έφηβη κοπέλα, εκεί που το κράτος μας αποτυγχάνει – για άλλη μια φορά – οικτρά.

 

1η Ενημέρωση (22/07/2014): Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απίστευτη στην έκκληση μας. Φαίνεται ότι το μηχάνημα θα αγοραστεί πολύ σύντομα. Από αύριο ξεκινάμε τις επαφές με όλους όσους μας κάλεσαν σήμερα ώστε να κανονίσουμε να αγοραστεί η συσκευή που έχει ανάγκη η 15χρονη. Επειδή το ιατρείο μας δεν μπορεί να δεχτεί χρηματικές δωρεές θα γίνει συνεννόηση με την αντιπροσωπία του μηχανήματος ώστε να κατατεθούν τα χρήματα απευθείας σε εκείνους και έτσι δεν θα υπάρξει εμπλοκή μας με χρηματικά ποσά. Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας για την συγκινητική ανταπόκριση!

+++

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:

Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

Ένα ανασφάλιστο 15χρονο κορίτσι έχει άμεση ανάγκη ένα μηχάνημα υποστήριξης αναπνοής με αναπνευστήρα τύπου BiPAP ST. Το κορίτσι νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο από τον Μάρτιο του 2014, με συμπτώματα πνευμονικής αιμορραγίας λόγω ιδιοπαθούς πνευμονικής αιμοσιδήρωσης και βρίσκεται σε ειδική φαρμακευτική αγωγή. Λόγω της πάθησης της αλλά και για να μπορέσει να βγει από το Νοσοκομείο και να μην κινδυνεύει τόσο κατά την διάρκεια του ύπνου, αλλά και κατά την διάρκεια των υποτροπών, πρέπει να υποστηρίζεται η αναπνοή της με τον προαναφερόμενο αναπνευστήρα. H μικρή ζει με την διαζευγμένη μητέρα της και η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να αγοράσουν το αξίας 3,500 ευρώ μηχάνημα. Παρακαλούμε όποιον μπορεί να βοηθήσει ώστε να αγοραστεί το μηχάνημα να μας ενημερώσει.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 32 μήνες,  έχει δεχτεί 30,000 ιατρικές επισκέψεις από πολίτες, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 250 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο μας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη. Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9631950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ

(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΚΕΥΗ 10:00-20:00)
(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

email mkiellinikou@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες για το ΜΚΙΕ μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας www.mkiellinikou.org

Ημερομηνία έκκλησης 22/07/2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*