Το ταξίδι για την Γάζα ξεκίνησε (νέες ενημέρωσεις)

*** 4η Ενημέρωση 06/10/2014 ***

«Την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι μεταφέρει, μιλώντας στο Κόκκινο, η Κατερίνα Παπαγκίκα από το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού και μέλος της ανθρωπιστικής αποστολής στη Γάζα.»

http://stokokkino.gr/article/12340/To-Kokkino-sti-Gaza-Oloklira-isopedomena-xoria-sti-Lorida-tis-Gazas

 

*** 3η Ενημέρωση 03/10/2014 ***

Χθες παραδόθηκαν όλα τα φάρμακα που δωρίστηκαν από τον Ελληνικό λαό στον δοκιμαζόμενους Παλαιστινίους στη Γάζα μέσω της καμπάνιας που κάναμε μέσα στο καλοκαίρι.

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες που μας έστειλε η εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και εθελόντρια γιατρός Κατερίνα Παπαγκίκα από την συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Union of Health Care Committees στην Γάζα.

φωτογραφία(1)

φωτογραφία(2)

Και παρακάτω αντιγράφουμε την ανάρτηση του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» http://stokokkino.gr/article/12257/To-Kokkino-sti-Gaza-310-Epituxia που έχει πλήθος φωτογραφιών:

+++

Το Κόκκινο στη Γάζα 3/10: Επιτυχία!

Η αποστολή μας παρέδωσε τα φάρμακα τα οποία θα διοχετευθούν σε νοσοκομεία, κλινικές και δομές στήριξης. Ο απεσταλμένος του 105,5 στη Γάζα, Χρυσόστομος Λουκάς και ο φωτορεπόρτερ Μιχάλης Καραγιάννης μας μεταφέρουν την εικόνα από την κατεστραμμένη πόλη.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Λουκάς
Φωτογραφίες: Μιχάλης Καραγιάννης/ PhasmaΜας τα παρέδωσε η Ερυθρά Ημισέληνος της Παλαιστίνης αφού τα παρέλαβε από την Ερυθρά Ημισέληνο της Αιγύπτου και χάρη σε αυτήν την διαδικασία-που είναι και το πρωτόκολλο για ιδιωτικές συνεισφορές- το φαρμακευτικό υλικό πέρασε τις διαδικασίες ελέγχου σχετικά γρήγορα δεδομένης της κατάστασης και με τη χρήση διπλωματικών καναλιών.

Ο αποκλεισμός της Γάζας όχι μόνο δεν χαλάρωσε δυο μήνες και πλέον από την επίθεση του Ισραήλ αλλά έχει ενδυναμωθεί και πλην τραυματιών και  κυβερνητικού ανθρωπιστικού υλικού δεν περνάει τίποτα από τα σύνορα.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Μιχάλη Καραγιάννη, χρειάστηκε να φορτώσει μεγάλο φορτηγό με 434 κούτες φάρμακα και όλη η ομάδα μαζί με τους γιατρούς εδώ βοήθησε στο ξεφόρτωμα.

Όλο το υλικό τοποθετήθηκε σε κοντέινερ για φύλαξη υπό την εποπτεία της Ερυθράς Ημισελήνου και από αύριο κιόλας θα ξεκινήσει η διαδικασία καταμερισμού των φαρμάκων ώστε να διοχετευθούν εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη, σε νοσοκομεία, κλινικές και δομές στήριξης των Παλαιστινίων εντός Γάζας.

Για τον σκοπό αυτό προβλέπεται η σύσταση Επιτροπής από όλους τους φορείς της Παλαιστίνης εντός ημερών.

Η ομάδα μας είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που κατάφερε να περάσει το μήνυμα της έμπρακτης αλληλεγγύης του ελληνικού λαού μέσα από τόσα εμπόδια και λόγω της τεταμένης κατάστασης στην Αίγυπτο και το Σινά, τόσο που αισθανόμαστε οτι σπάσαμε τον αποκλεισμό αυτής της λωρίδας γης με τους τόσο σπάνιους ανθρώπους.
Δεν σταματάμε εδώ. Οι παλαιστίνιοι μας λένε να βγούμε έξω και να καταγράψουμε αυτά που βλέπουμε, την καταστροφή που προκάλεσε το Ισραήλ, τον θάνατο και την οδύνη αλλά κυρίως την ζωή.Μας λένε με υπερηφάνεια όχι ότι η ζωή συνεχίζεται, αλλά ότι η ζωή νίκησε. Μας είπαν να μεταφέρετε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες και το αίτημα τους για μια ελεύθερη Παλαιστίνη.

Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε.

 

*** 2η Ενημέρωση 01/10/2014 ***

φωτογραφία

Πριν από λίγο λάβαμε μήνυμα από την εθελόντρια, και εκπρόσωπο μας, γιατρό Κατερίνα Παπαγκίκα ότι η ομάδα έφτασε στην Γάζα.  Μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο και την φωτογραφία.

 «Τα καταφεραμε! Φτάσαμε επιτέλους στη Γάζα. Όλα καλα. Σας στέλνω μια φωτογραφία απο την υποδοχή μόλις περάσαμε τα σύνορα.»

 

*** Νέα Ενημέρωση 01/10/2014 ***

Φωτογραφίας απο τη συνάντηση με την Παλαιστινιακη Ερυθρά Ημισεληνο

Φωτογραφία απο τη συνάντηση με την Παλαιστινιακη Ερυθρά Ημισεληνο

Ενημέρωση από το μέλος της Αλληλεγγύης για Όλους Έλενα Χατζημιχάλη

«Κατα τη διάρκεια της παραμονής μας στο Καιρο πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με φορείς της Αιγύπτου και της Παλαιστινιακης Αρχής για να ενημερώσουμε απο κοντά για τη πρωτοβουλία συλλογής και αποστολής φαρμακευτικής βοήθειας απο την Ελλάδα αλλα και να ολοκληρώσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες αδειών, ελέγχων και εκτελωνισμού της βοήθειας. Με τη βοήθεια όλων και τις απαραίτητες οδηγίες η αποστολή θα αναχωρήσει σημερα Τρίτη για Al Arish, την τελευταία πριν τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γαζας, πόλη της Αιγύπτου, μαζι με το φορτηγό της βοήθειας. Την Τετάρτη το πρωί θα συνεχίσουμε για Ράφα. Η αγωνία και η επιθυμία μας να βρεθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην Γάζα, να παραδώσουμε τη βοήθεια και να μιλησουμε με ανθρώπους έχει ενταθεί και ειναι το κυρίαρχο συναίσθημα όλης της ομάδας.»

Με μεγάλη συγκίνηση η κ. Mai Aref, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της Παλαιστινιακης Ερυθρας Ημισελινου μας ευχαρίστησε για την αποστολη βοήθειας.

Πηγή Αλληλεγγύη για όλους

 

+++

10660094_734262506609358_3562513253230553431_n

Η αποστολή που θα μας εκπροσωπήσει στην παράδοση των φαρμάκων στη Γάζα ξεκίνησε το ταξίδι της χθες 25/09/2014 από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Καϊρο και από εκεί μετά το λιμάνι του Port Said.  H αποστολή αποτελείται από εκπροσώπους της ανθρωπιστικής οργάνωσης Fair Planet, της Αλληλεγγύης για Όλους, την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, τον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 Στο ΚΟΚΚΙΝΟ και φυσικά το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Πιο συγκεκριμένα, στην αποστολή συμμετέχουν:

ΑΛ ΑΝΤΑΣΗ ΕΣΣΑΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Νοσηλευτής (Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων)

ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΕΛΕΝΑ, Εκπαιδευτικός (Αλληλεγγύη για όλους)

ΠΑΠΑΓΚΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Ιατρός Κυτταρολόγος (Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού)

ΚΑΛΛΙΑΜΠΕΤΣΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Ιατρός Παθολόγος (FAIR PLANET)

ΘΕΟΤΟΚΑ ΝΑΥΣΙΚΑ, Μεταφράστρια (Δ/τρια τομέα διοίκησης της FAIR PLANET)

MASSE ISABELLE, Φωτογράφος (Δ/ντρια τομέα προγραμμάτων της FAIR PLANET)

ΛΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Δημοσιογράφος, (105,5 Στο ΚΟΚΚΙΝΟ)

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Φωτορεπόρτερ ( 105,5 Στο ΚΟΚΚΙΝΟ)

Θυμίζουμε ότι τα φαρμακευτικά σκευάσματα και το υγειονομικό υλικό συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα και ανήλθαν σε 156.434 τεμάχια, τα οποία ελέγχτηκαν, καταγράφηκαν, διαχωρίστηκαν και τοποθετήθηκαν σε 434 χαρτοκιβώτια, προκειμένου να σταλούν διά μέσου της Ερυθράς Ημισελήνου, ως δωρεά στον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση μετά την πρόσφατη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Τέλος παραθέτουμε την πρώτη ενημέρωση από το Καϊρο της Αίγυπτου που έφτασε χθες η ομάδα, με πληροφορίες από το προφίλ της Αλληλεγγύης για Όλους στο Facebook.

«Xθες με το που φτάσαμε μας περίμεναν άνθρωποι από την Πρεσβεία της Παλαιστίνης στο Καϊρο όπου ανέλαβαν να μας βοηθήσουν και σε πολύ σύντομο χρόνο είναι η αλήθεια τελείωσε η διαδικασία με βίζες, ελέγχους κλπ. Στριμωγμένοι σε ένα σαραβαλάκι βαν με τα μπαγκάζια στην οροφή, σε απίστευτη ζέστη πήγαμε στην ελληνική Πρεσβεία. Τόσο ο πρέσβης όσο και οι υπάλληλοι που ασχολήθηκαν με το θέμα ήταν φιλικοί, μας έδωσαν τις άδειες τόσο για τα φάρμακα όσο και για τους ανθρώπους, μας ανέφεραν τους πιθανούς κινδύνους στον εκτελωνισμό, στο ταξίδι από το port said στο Αλ Αρις και στη Ράφα, υπογράψαμε το έγγραφο…
Δεν έχουμε δώσει ακόμα αριθμό κυκλοφορίας φορτηγού και στοιχεία οδηγού γιατί δεν έχουμε καταφέρει να βρει, δεν πολύ θέλουν να κάνουν την διαδρομή με τους συνεχείς ελέγχους μέχρι την Ράφα.»

Έλενα Χατζημιχάλη, Εκπαιδευτικός, μέλος της αποστολής φαρμακευτικής βοήθειας στον Παλαιστινιακό Λαό στη Λωρίδα της Γάζας.

10676329_734621943240081_6643707779992254851_n

6697_734622803239995_4855502213612462862_n

 

Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και θα ενημερώνουμε όλους τους πολίτες με τα νέα της αποστολής, όσο πιο σύντομα μπορούμε.

Πηγή φωτογραφιών: Αλληλεγγύη για Όλους

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*