Βίντεο-συνέντευξη με αφορμή τη δράση για την Γάζα το ’14

kanenas

Έχει περάσει ένας χρόνος από το καλοκαίρι του ’14 όταν το Ισραήλ ισοπέδωσε την Γάζα. Πέρσι τον Ιούλιο αποφασίσαμε, μαζί με την ΜΚΟ Fair Planet και το Κόκκινο FM, να κάνουμε έκκληση στον Ελληνικό λαό ώστε να συγκεντρώσουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό που είχαν άμεσα ανάγκη οι Παλαιστίνιοι.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απίστευτη και σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε την τεράστια κινητοποίηση που έγινε σε όλη την Ελλάδα. Μέσα σε διάστημα ενός μήνα μαζεύτηκαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό βάρους 11 τόνων! Εθελοντές από όλη την Αθήνα δούλευαν ασταμάτητα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, δίπλα από το ιατρείο μας, αμέτρητες ώρες και μέρες μέχρι να καταφέρουν να ελέγξουν όλα τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό που μας είχε σταλεί. Ήταν πραγματικά στιγμές που μας συγκλόνισαν και θελήσαμε φέτος ένα χρόνο μετά να καταγράψουμε την προσπάθεια αυτή μέσα από την μαρτυρία μιας εθελόντριας μας, της Χαράς που έφερε μαζί της και το μικρό της γιο για να βοηθήσει …

https://www.youtube.com/watch?v=vywlvKHbuQw

Το παραπάνω είναι το πρώτο βίντεο, σε σειρά βίντεο, που θα δημοσιευτούν τους επόμενους μήνες με αφορμή διαφορετικές δράσεις αλλά και τομείς δραστηριοποίησης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και των εθελοντών του. Σκοπός αυτής της καταγραφής είναι να γίνουν γνωστοί οι λόγοι που μας οδήγησαν στην δημιουργία του ιατρείου, ο τρόπος λειτουργίας του, να μιλήσουν οι ίδιοι οι εθελοντές για την δουλειά που κάνουν αλλά και οι ασθενείς για τον αποκλεισμό που έχουν βιώσει. Για εμάς θα είναι η αφήγηση του ταξιδιού μας τα τελευταία 3 1/2 χρόνια.

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*