Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2017

κοινωνικο ιατρειο

Ηλεκτρονικό Ενημερωτικό Δελτίο

Δεκέμβριος 2017

Το ΜΚΙΕ τον Δεκέμβριο 2017:

 • Δέχτηκε  406 επισκέψεις ασθενών.
 • Οι Ψυχολόγοι  του  πραγματοποίησαν  ραντεβού με  21 ασθενείς.
 • Το οδοντιατρείο δέχτηκε 12   επισκέψεις.
 • Πραγματοποίησε 2 αξονικές και 2 μαγνητικές τομογραφίες.
 • Προσέφερε πάνες ,γάλατα και βρεφικές κρέμες σε 98 ωφελούμενους του
Το μήνα Δεκέμβριο  2017 το φαρμακείο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού δέχθηκε βοήθεια σε φάρμακα και υλικά από 157 πολίτες , οι οποίοι προσήλθαν στο ιατρείο και τα πρόσφεραν, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ποσότητα σε φάρμακα και υλικά δεχθήκαμε και από  φορείς της χώρας μας  ως ακολούθως:

 

 • Ένα (1) Ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό
 • Ένα (1) Όμιλο Φροντιστηρίων
 • Ένα (1) Ιερό Ναό
 • Ένα (1) Δήμο
 • Μία (1) εκκλησιαστική οργάνωση
 • Δύο (2) άγνωστους συμπολίτες μας που μας τα απέστειλαν.

Τέλος πάρα πολύ σημαντική υπήρξε η βοήθεια με δωρεές σε φάρμακα από Συλλόγους Υποστήριξης του Ιατρείου μας στο Αμβούργο της Γερμανίας ,Ιταλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία και Ελβετία καθώς από πολίτες από Γαλλία , Ιταλία και από τον Καναδά.

Όλη αυτή η προσφορά αξιοποιείται μετά από πολύ σκληρή δουλειά των εθελοντών μας, οι οποίοι ελέγχουν, αξιολογούν  την καλή κατάσταση του κάθε υλικού και τα ταξινομούν, καλύπτοντας αρχικά τις ανάγκες των καταγεγραμμένων ασθενών του ιατρείου μας και στη συνέχεια τα αιτήματα που μας φθάνουν ηλεκτρονικά από δομές από όλη την χώρα.

Με πολλή καλή οργάνωση και αμεσότητα ανταποκριθήκαμε διαθέτοντας σημαντική ποσότητα φαρμάκων σε:

 • Έξι (6) εξαιρετικές & επείγουσες περιπτώσεις μεμονωμένων συμπολιτών μας  για άμεση έναρξη αγωγής που δεν ήταν δυνατή για διάφορους λόγους.( Δεν ήσαν ασθενείς του ιατρείου, αλλά κρίθηκε επείγουσα και μη δυνατή με άλλο τρόπο η έναρξη της αγωγής τους).
 • Δύο (2) αιτήματα του Κοινωνικού φαρμακείου Βύρωνα.
 • Δύο (2) αιτήματα του Κοινωνικού Φαρμακείου Πειραιά.
 • Ένα (1) αίτημα του Αλληλέγγυου Φαρμακείου κορυδαλλού.
 • Ένα (1) αίτημα του Κοινωνικού Φαρμακείου Κιλκίς.
 • Ένα (1) αίτημα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ασκληπιείου Βούλας.
 • Δύο (2) αιτήματα του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Λαύριο με σημαντική ποσότητα
 • Ένα (1) αίτημα του Κέντρου Φιλοξενίας  προσφύγων στο Σχιστό με σημαντική ποσότητα.
 • Ένα (1) αίτημα για σημαντική βοήθεια στο Γηροκομείο Πειραιά.
 • Ένα (1) αίτημα της οργάνωσης Solidarity Now
 • Είκοσι εννέα (29) αιτήματα της Praksis για μεμεονωμένες περιπτώσεις ασθενών.

Τέλος με δική μας πρωτοβουλία και προκειμένου να μην λήξουν και πεταχτούν προχωρήσαμε σε δωρεές φαρμάκων,  ειδικών γαλάτων και  ειδικών τροφών σε Φαρμακεία και Κοινωνικές Υπηρεσίες Δημόσιων Νοσοκομείων.

Οι εθελοντές του ΜΚΙΕ φροντίζουν ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους.

Θέλουμε να ξέρουν οι δωρητές του ιατρείου μας ότι αξιοποιείται η κάθε δωρεά τους στο έπακρο , προσφέροντας ανακούφιση σε ανθρώπους που σε άλλη περίπτωση θα δυσκολεύονταν πάρα πολύ.

Μας επισκέφθηκαν και επικοινώνησαν:

 • Mαθητές και γονείς από φροντιστήριo, οι οποίοι μας πρόσφεραν παιδικά γάλατα, κρέμες και πάνες.
 • Δεχθήκαμε την πιο γλυκιά και ελπιδοφόρα επίσκεψη !!!! Μικροί μαθητές από ιδιωτικό  παιδικό σταθμό ,ήρθαν για να προσφέρουν γάλατα και πάνες.
Το ΜΚΙΕ δημοσίευσε το παρακάτω δελτίο τύπου στις 6/12 :

«Το χριστουγεννιάτικο bazaar των φίλων του ΜΚΙΕ.»

Εκπροσωπήσεις

Στις 27/12 το ιατρείο εκπροσωπήθηκε από τον γιατρό Γιώργο Βήχα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην μουσική σκηνή «Σφίγγα». Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε συζήτηση για την αλληλεγγύη με την παρουσία της στιχουργού Λίνας Νικολακόπουλου και της δημοσιογράφου  Αλεξάνδρας Χριστακάκη .

Μπορειτε να ενημερωθειτε για την εκδηλωση από τον παρακατω σύνδεσμο:
http://www.efsyn.gr/arthro/o-eaytos-mas-o-paliofilos-mas

Άλλες εκδηλώσεις-δράσεις

Xριστουγεννιάτικο bazaar!!!!!
Με τη συμπαράσταση και συμμετοχή εκατοντάδων φίλων του Ιατρείου μας  πραγματοποιήθηκε και φέτος το Χριστουγεννιάτικο bazaar των «Φίλων του ΜΚΙΕ«.

Την Κυριακή  9 Δεκεμβρίου, στο γνώριμο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, από πολύ νωρίς άρχισαν να συρρέουν μικροί και μεγάλοι για να δουν από κοντά τις πρωτότυπες δημιουργίες των εθελοντών μας, να διαλέξουν βιβλία, χριστουγεννιάτικα είδη και δώρα, να προμηθευτούν σπιτικά γλυκίσματα, λικέρ και μαρμελάδες  και να να γευτούν μεζέδες και λιχουδιές που διέθετε το κυλικείο μας.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό στρώθηκαν τα τραπέζια με τις νοστιμιές του BBQ που ετοίμαζαν οι ψήστες μας, την ίδια ώρα που οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν στις δραστηριότητες της παιδικής χριστουγεννιάτικης γιορτής: facepainting, ο κλόουν Ισίδωρος με τις μπαλονοκατασκευές και τα αστεία του, οι ευφάνταστες δημιουργίες στα εργαστήρια που έστησαν  εθελοντές και φίλοι μας νηπιαγωγοί   και τα φουσκωτά παιχνίδια στο προαύλιο ψυχαγωγούσαν τους νεαρούς βλαστούς. Ξεχωριστή νότα η γιαγιά Ρεγγίνα με την παρέα των μουσικών που αφηγήθηκαν ιστορίες και τραγούδησαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Και στο τέλος της ημέρας ο απολογισμός:
Tο μεγάλο κέρδος είναι η έμπρακτη συμπαράσταση  των φίλων και η στήριξη που προσφέρουν στο έργο του ΜΚΙΕ!

Για τρίτη χρονιά συνεχίζει να μεταδίδεται η εκπομπή «Η Αλληλεγγύη στον Αέρα» του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείο Ελληνικού στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ) κάθε Σάββατο στις 15:00 , σε πανελλήνια εμβέλεια, στις συχνότητες 91,6 και 105,8 στα FM και διαδικτυακά στο http://webradio.ert.gr/proto/.
Τον Δεκεμβριο 2017 έγιναν οι παρακάτω εκπομπές:1.Στις 2/12 με θέμα: “Το ΜΚΙΕ στο Αμβούργο για το DRG “.

Περιγράφηκαν τα αποτελέσματα από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου, στο Αμβούργο της Γερμανίας.  Στην ημερίδα  συμμετείχαν  και Γερμανοί γιατροί και αναλύθηκαν τα προβλήματα στα συστήματα υγείας των δυο χωρών, Ελλάδας και Γερμανίας.

 1. Στις 9/12 με θέμα : “Σεξουαλική παρενόχληση  ανηλίκων. Τι πρέπει να  γνωρίζουν  οι γονείς για να  προστατεύσουν τα παιδιά τους” .

Συζήτηση  με καλεσμένη ψυχολόγο εθελόντρια του ιατρείου γύρω από ένα ευαίσθητο και σοβαρό θέμα. Δόθηκε έμφαση στο τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς προκειμένου να προστατεύουν  τα παιδιά τους ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης ποιες είναι οι ενδείξεις εκείνες που θα πρέπει να τους ανησυχήσουν.

 1. Στις 16/12 με θέμα: «Η ανάγκη των εμβολιασμών και οι κίνδυνοι επιδημιών».

Συζητήθηκαν τα οφέλη των εμβολίων στα παιδιά αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη.

 1. Στις 23/12 με θέμα : «6 χρόνια ΜΚΙΕ : διαρκής απάντηση στη συνεχιζόμενη κρίση».

Απάντηση, τόσο ποσοτική, με την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, που τους εγκατέλειψε η πολιτεία, και με παράλληλη διεκδίκηση του δικαιώματος της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης τους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και παροχής δωρεάν φαρμάκων, όσο και ποιοτική, για μια άλλου είδους ιατρική φροντίδα με κέντρο τον άνθρωπο ασθενή-συνεργάτη και όχι μόνο την ασθένεια. Επίσης στην κρίση των θεσμών, μια απάντηση αυτοοργάνωσης και δημοκρατικής λειτουργίας ενεργών πολιτών.

Μπορείτε να ακούσετε τις ηχογραφημένες εκπομπές πηγαίνοντας στο http://www.mkiellinikou.org/blog/2015/12/17/arxeio

Το Μητροπολιτκό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) αποτελεί εθελοντική δομή που παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους πολίτες.

“Και όσο η λιτότητα και η βαρβαρότητα συνεχίζονται, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνίζομαστε…”

Ομάδα επικοινωνίας του
Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

http://www.mkiellinikou.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*