Αποστολή φαρμακευτικής βοήθειας στον Παλαιστινιακό Λαό στη Λωρίδα της Γάζας

APOSTOLI_GAZZA 1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποστολή φαρμακευτικής βοήθειας στον Παλαιστινιακό Λαό στη Λωρίδα της Γάζας

Η ανθρωπιστική οργάνωση Fair Planet, η Αλληλεγγύη για Όλους, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, και ο ραδιοφωνικός σταθμός 105,5 Στο ΚΟΚΚΙΝΟ, ολοκλήρωσαν τις προηγούμενες μέρες τη συλλογή και καταγραφή των φάρμακων προς τους κατοίκους της Γάζας.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό που συγκεντρώθηκαν από όλες σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας για την Λωρίδα της Γάζας μετά την έκκληση μας , ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μας. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα ανήλθαν σε 156.434, τα οποία ελέγχτηκαν, καταγράφηκαν, διαχωρίστηκαν και τοποθετήθηκαν σε 434 χαρτοκιβώτια, προκειμένου να σταλούν διά μέσου της Ερυθράς Ημισελήνου, ως δωρεά στον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας που βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση μετά την πρόσφατη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

APOSTOLI_GAZZA 2

Στη φαρμακευτική βοήθεια περιλαμβάνονται οι εξής κατηγορίες φαρμάκων: Καρδιολογικά, βιταμινούχα, φάρμακα πεπτικού, αντιβιώσεις, πνευμονολογικά και άλλα. Το υγειονομικό υλικό περιλαμβάνει γάζες και επιδέσμους όλων των ειδών, καθετήρες ενδοφλέβιας έγχυσης, υλικά καθαρισμών τραυμάτων αντισηπτικά, γάντια όλων των μεγεθών, ορούς, ουροσυλλέκτες, ουροκαθετήρες, σύριγγες, βελόνες, χειρουργικά ράμματα και άλλα. Σύμφωνα με τις οδηγίες τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό έχουν τουλάχιστον 6 μήνες από σήμερα ημερομηνία λήξης. Φάρμακα με μικρότερη ημερομηνία λήξης καθώς και οικιακά φάρμακα συγκεντρώθηκαν, κατηγοριοποιήθηκαν και διανεμήθηκαν σε Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης για τις ανάγκες κάλυψης ανασφάλιστων ανθρώπων.

Ευχαριστούμε ολόψυχα όλες και όλους τους αλληλέγγυους πολίτες, τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αλληλεγγύης από την Αθήνα και όλη τη χώρα, τα Δίκτυα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κοινωνικούς φορείς, ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους, ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας, που συνέβαλαν στη συλλογή αυτής της μεγάλης ποσότητας φαρμάκων.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που με ενθουσιασμό και απόθεμα ψυχικής δύναμης , εργαστήκαν ακούραστα μέσα στο κατακαλόκαιρο για τη διαλογή και την καταγραφή των σκευασμάτων.

Ελπίζουμε αυτή η προσφορά του κινήματος αλληλεγγύης από την Ελλάδα προς τον Παλαιστινιακό λαό της Λωρίδας της Γάζας, να συμβάλλει, έστω και λίγο, στον αγώνα για μια αξιοπρεπή ζωή σε μια ελεύθερη Παλαιστίνη, σε μια Μεσόγειο της ειρήνης.

Η αποστολή συνοδείας αναχωρεί για το Κάιρο στις 25/9/14 και θα μεταβεί στο λιμάνι του Port Said προκειμένου να παρακολουθήσει τις διαδικασίες εκτελωνισμού και μεταφοράς των φαρμάκων στη Γάζα. Αναμένεται να επιστρέψει Αθήνα στις 7/10/14. Με την επιστροφή της αποστολής θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου.

Στην αποστολή συνοδείας συμμετέχουν οι:

ΑΛ ΑΝΤΑΣΗ ΕΣΣΑΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Νοσηλευτής (Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων)

ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΕΛΕΝΑ, Εκπαιδευτικός (Αλληλεγγύη για όλους)

ΠΑΠΑΓΚΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Ιατρός Κυτταρολόγος (Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού)

ΚΑΛΛΙΑΜΠΕΤΣΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Ιατρός Παθολόγος (FAIR PLANET)

ΘΕΟΤΟΚΑ ΝΑΥΣΙΚΑ, Μεταφράστρια (Δ/τρια τομέα διοίκησης της FAIR PLANET)

MASSE ISABELLE, Φωτογράφος (Δ/ντρια τομέα προγραμμάτων της FAIR PLANET)

ΛΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Δημοσιογράφος, (105,5 Στο ΚΟΚΚΙΝΟ)

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Φωτορεπόρτερ ( 105,5 Στο ΚΟΚΚΙΝΟ)

Αθήνα, 22/9/2014

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*